STICHTING JONGEREN HULP BANGLADESH

Onze Activiteiten

Werkgelegenheid

Door de opzet van de stichting worden direct 20 mensen aan het werk geholpen waaronder ook vrouwen. Indirect zijn er ook veel mensen die werk vinden bijvoorbeeld voor het transport van goederen en mensen.

In de toekomst;
Het creeren van werkgelegenheid op het platteland is erg moeilijk en vooral voor de vrouwen die op het platteland wonen is dit nog veel moeilijker dan in de steden. Het zijn de vrouwen die inkomsten zoeken voor hun gezinnen. Deze vrouwen zijn in een slechte financiele situatie terecht gekomen door een of andere gebeurtenis. Bijvoorbeeld door het overlijden van hun man of omdat de man is gehandicapt geraakt en kan daardoor niet meer werken of de man is langdurig en ernstig ziek enz.

Voor deze groep vrouwen zal de stichting een gepofte rijst productie project opzetten waarin tenminste 10 tot 15 vrouwen kunnen werken. De afzet markt van gepofte rijst is zowel voor het binnenland maar ook voor export bedoeld. Over dit gepofte rijst project wordt een uitgebreid draaiboek (project plan) opgemaakt als het zo ver is. Er zijn nog meerdere kleine projecten mogelijk.

Op deze manieren zal de stichting kunnen bijdragen aan het verminderen van de werkloosheid en de armoedebestrijding en immigratie tegengaan naar de stad.

Activiteiten