STICHTING JONGEREN HULP BANGLADESH

Onze Activiteiten

School Kinderen

Old AgeDe stichting Bhatra wil mensen helpen door ze de mogelijkheid te geven een inkomen te verwerven door aan verschillende activiteiten deel te nemen. Dus niet simpelweg een donatie geven, hetgeen zoals we weten niet of weinig en in ieder geval voor korte duur helpt. Wel financiële hulp, maar duurzaam. De aanpak is bij de kern van het probleem te beginnen.

Ieder jaar zal de stichting 10 leerlingen van de middelbare school sponsoren. Ieder volgende jaar komen er 2 nieuwe leerlingen bij en gaan er 2 af (die school hebben afgerond). En ook 10 kinderen van de basis school. Ook hier komen er ieder volgend jaar 2 kinderen bij en gaan er 2 kinderen af, die de basisschool hebben afgerond.
De leerlingen worden geselecteerd samen met de school leiding op basis van hun thuis situaties. Daarnaast worden ook de economische, maatschappelijke en intelligentie omstandigheden zorgvuldig bekeken. Over een kind huwelijk wordt direct ingrijpen en daarna praten wij met de ouders en met het kind over het bieden van verdere hulp.  

Activiteiten